Rudolph van Veen
Rudolph van Veen
Rudolph groeide op in Tilburg waar hij nu nog steeds woont. Tijdens zijn schooltijd werkte hij al bij zijn oom, die een restaurant in Amsterdam had. In 1980 ging Rudolph naar de koksschool in Breda waar hij in 1985 met lof zijn diploma behaalde. Hierna vertrok hij naar Zwitserland waar hij in de keuken van een hotel werkte en één dag per week in een slagerij en één dag per week in een bakkerij om ervaring op te doen. Rond zijn twintigste werd Rudolph leerling kok bij Cas Spijkers in restaurant de Swaen te Oisterwijk en vervolgens leerde hij bij Pieter Booy van Huize van Wely de fijne kneepjes van het patisserievak kennen.
Carrière van Rudolph van Veen
Vijf seizoenen verzorgde Rudolph in Life & Cooking de maaltijden voor Carlo Boszhard, Irene Moors en hun gasten. Daarna begon hij voor zichzelf met Food & Fit. Inmiddels is hij weer herenigd met Carlo & Irene; hij kookt elke zondag in Life4You, en heeft hij zijn eigen programma, The Taste of Life basics en kookt en bakt hij de sterren van de hemel op de food tv zender 24Kitchen.